Skapa ett delat album i Google Foto som andra kan lägga till foton i

Google har lagt till samarbetsfunktioner till sin app under lång tid. Vi har inga delade spellistor på YouTube ännu, men Google Dokument är ett utmärkt sätt att samarbeta i dokument, kalkylark och presentationer. Google Photos är den senaste appen för att få en samarbetsfunktion i form av delade album. Ett delat album är ett album där du kan bjuda in andra personer att lägga till foton. Du kunde alltid dela dina fotoalbum tidigare, men nu kan andra lägga till sina egna foton. Hur man skapar ett delat fotoalbum och låter andra bidra till det.

Besök Google Foto och skapa ett delat album eller välj ett befintligt att dela.



 Skapa delat album – Google Foton

Ge ditt album ett namn och klicka sedan på Dela uppe till höger för att dela det. Ett popup-fönster visas med en länk till albumet som du kan dela. Det finns ett nytt alternativ i popup-fönstret som är markerat som standard: 'Låt andra lägga till sina bilder'. Du kan naturligtvis stänga av det, men standardinställningen är att alla du delar albumet med kan lägga till foton.

 Dela google fotoalbum

När du får en länk till ett delat album blir du tillfrågad om du vill gå med i det eller inte. Detta för att förhindra att användare bjuds in till spam-fyllda album.

 gå med i ett delat Google-fotoalbum

Överraskande nog får varken ägaren eller någon av bidragsgivarna till ett album ett meddelande när albumet uppdateras. Men om du går till 'Assistenten' i Google Foto kan du se ett flöde med alla delade albuminlägg.

 Assistent – ​​Google Foton

Funktionen är användbar när du till exempel går på en fest eller ett event med vänner och vill ta bilder på alla. Om bilderna är tagna på en Android-enhet borde det göra det ännu enklare och bättre att använda.

Få dagliga tips levererade till din inkorg genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev 35 000+ andra läsare
Topp 10 Kodi 17 Krypton-byggen Tidigare Artikel

Topp 10 Kodi 17 Krypton-byggen

Hur man ändrar när meddelanden går ut på Snapchat Läs Mer

Hur man ändrar när meddelanden går ut på Snapchat